úterý 14. února 2012

Chiacchiere


Po roce přišel opět masopust a sním karnevalové hemžení a maškerní bál. A tak nesmí chybět ani nějaké to sladké pokušení. Tentokrát jsem si vybrala italské chiacchiere čteno kjakjere, které se smaží krásně do zlatova v rozpáleném oleji. Jejich přírpava je velmi jednoduchá a rychlá. Jsou křupavá a voní po vanilce. Italské cukrárny jsou v těchto dnech plné podobných laskomin, prodávají se na váhu a můžete najít i další různé varianty. Tak třeba i polévané čokoládou, též výborné.



Tady je recept:
500 g mouky, 3 vejce, 50 g másla, cukr 90 g,  prášek do pečiva 6 g, 4 polévkové lžíce bílého vína, špetka soli a jeden vanilkový cukr, olej na smažení.

Vše dáme do mísy a vypracujeme elastické těsto, které zabalíme do folie a dáme na hodinu vychladit do chladničky.
Bochánek si rozdělíme na několi dílů a každý rozválíme a sílu 2 mm. Rádýlkem si nakrájíme obdélníčky, které uprostřed rádýlkem ještě nařízneme. Do pánve dáme dostatek oleje a smažíme po obou stranách do zlatova asi 3 minuty. Položíme na papírovou utěrku, necháme okapat olej a pocukrujeme závojem moučkového cukru.



Přeji krásné křupavé chiacchiere a veselé karnevalové radovánky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji Vám za Vaše milé komenty